9 Aralık 2014 Salı

HPV Tedavisi



 HPV Tanı ve Tedavisi


Human papilloma virüs(HPV)100’dan fazla tipi olan ve insan deri ve mukozalarında enfeksiyon yapmaya eğilimli bir DNA virüsüdür. HPV’nin yaklaşık 20-30 kadar türü genital enfeksiyonlara neden olmaktadır. Bazı tipleri elde ve ayaklarda siğillere neden olurken, bazıları da cinsel bölgede ortaya çıkan genital siğillere( kondilom) yol açarlar.


HPV’nin  bazı türleri ise serviks (rahim ağzı), penis, vulva, vajina, anüs ve ağız-boğaz gibi bölgeleri tutarak, bu bölgelerde kansere neden olabilmektedir.Genital siğil cinsel yolla bulaşan hastalık olup en sık görülenidir.

Cinsel bölgeyi enfekte eden virüsler temas yolu ile kolayca yayılırlar. Genital siğilin bir kişiden diğerine bulaşması için mutlaka tam bir ilişki olması gerekmez. Enfekte olan cilt bölgelerinin birbiri ile teması ile de hastalık bulaşabilir. Tam bir cinsel ilişki olmadan dışarıdan "sürtünme" yolu ile gençlerde de sıklıkla bulaşabilmektedir.

Erkeklerde HPV


 -ALINTI-
HPV virüsü barındıran erkekler virüs için bir depo  görevi yaparlar. Bu erkekler tedavi edilmedikleri sürece kadınlarda enfeksiyonun tekrar alınması ihtimali arttığından, etkin tedavi sağlayabilmek ve nüksleri önleyebilmek için hastaların cinsel partnerleri ile birlikte değerlendirilip tedavi edilmeleri gerekmektedir.
KAYNAK: http://www.saglikicin.org/erkeklerde-genital-sigil-hpv-ve-tca-uygulamasi.html


Kadınlarda HPV


-ALINTI-
Hpv ( humman papilloma virüs), bir siğil hastalığı olarak bilinen ancak kendi katagorisinde 100 den fazla türevi ve etkinlik biçimi gösteren, siğil hastalıkları içerinde,  görüntüsü anlamında en rahatsız edici ve özellikle kadınlarda ” RAHİM AĞZI KANSERİ” ne sebebiyet vermesi nedeniyle en tehlikeli siğil hastalığıdır.
KAYNAK: http://www.saglikicin.org/kadinlarda-hpv-genital-sigil-ve-tca-uygulamasi.html

Cinsel yolla bulaşan siğillerin tedavisi için çeşitli seçenekler mevcuttur. Özellikle TCA olarak bilinen asit uygulamsı olarak siğil tedavisinde etki sonuçlar veren TCA hakkında şunları bilmek önemlidir.

Bu ilaçlar sıvı solisyonlar biçiminde olmakla beraber ecza tipi pamuk ile siğillerin üstlerine sürülürler. Kısa bir sure içersinde asit derinin ve rei üzerinde oluşan siğin kurumasına ve bir kaç gün içerisinde soyulmaya başlayarak ölü derinin tabaka halinde vücuttan atılmasını sağlar. Bu tip uygulamalarda en başarılı sonuç triklorasetik asitin kısaltımışı olan Tca uygulamasıdır.

Yazımızın sonuna gelirken HPV, genital siğil tedavisinde TCA uygulaması için gereken TCA% 60 çözeltisini doakimya.com sitesinden edebileceğinizi vurgulamak isteriz. HPV hakkında hazırladığımız çalşımamızın,  okurlarımızın yararlanabilmesi için bir çok bilimsel kaynağın araştırılması üzerine hazırlandığını belirterek, sizler için yararlı bir makale olduğunu ümidediyor. İlginiz için teşekkür ediyoruz.

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa